Hoe korte keten jij

Kies de weg die jou het meeste ligt!

Gebruik de Gentse Korte Keten Kaart van Boer’nBrood en fiets naar de dichtstbijzijnde hoevewinkel of boerenmarkt.

Kies voor een groentenpakket of een abonnement. Je kan bij verschillende biobedrijven een abonnement vragen. Het korte keten-gehalte verschilt wel per bedrijf. Vraag gerust eens na van waar hun groentjes en fruit komen. In en rond Gent kan je terecht bij: De Zonnekouter, De Wassende Maan, Ourobouros, De Kollebloem,...

Word lid van een Voedselteam. Voedselteams zijn lokale groepen die éénmaal per week online bestellen bij lokale producenten. De bestelling wordt geleverd in een depot in de buurt. Vind het Voedselteam in jouw buurt op www.voedselteams.be.

CSA staat voor Community Supported Agriculture, landbouw gedragen door een gemeenschap. Je betaalt niet zozeer voor landbouwproducten als consument, maar draagt bij om de werkingskosten  van het bedrijf en de loonkosten van de boer voor te schieten. Je deelt dus ook in het landbouwrisico.
In ruil ontvang je doorheen het teeltseizoen een aandeel van de vruchten en heb je inspraak in het reilen en zeilen van het bedrijf. Sommige CSA-projecten werken met het zelfpluk-systeem, je oogst zelf de groenten en/of fruit die je nodig hebt.
(Lochristi: www.rawijs.be - Destelbergen: wijveld.skynetblogs.be)

Ga naar een kleine (biologische) winkel en vraag waar groenten, fruit, vlees en zuivel vandaan komen. Moedig de winkel aan om aan te geven waar de producten vandaan komen en om rechtstreeks bij de lokale boer aan te kopen.

Eigen kweek! Ontdek je innerlijke boer en laat je inspireren voor de kortste keten.