Trage Wegen vzw & Boer’nBrood

Op deze Gentse Korte Keten Kaart vind je alle plekken in en rond Gent waar je als consument rechtstreeks van de boer kan kopen, eten en drinken. Ook alle Gentse stadslandbouwprojecten staan erop.

Deze Korte Keten Kaart groeide uit het Gentse project Boer’nBrood dat op grote interesse in lokale producten kon rekenen. Zo sloegen in 2012 enthousiaste vrijwilligers en diverse organisaties onder leiding van Fou de Coudre de handen in elkaar om 25 Boer’nBroodpicknicks te organiseren. Tijdens die picknicks maakten de deelnemers kennis met allerlei lekkers, dat lokaal en op een duurzame manier geproduceerd wordt.

Wat brengt Boer’nBrood nu bij Trage Wegen vzw?

Trage Wegen vzw werkt rond het behoud, herstel en de multifunctionele ontwikkeling van trage wegen in Vlaanderen. Met Boer’nBrood wil Trage Wegen vzw al deze korte keten producenten zichtbaar én, via aangename fiets- en wandelroutes, bereikbaar maken. Zo geraken deze korte keten producten ook op een duurzame manier bij de consument. Of combineer een leuke fiets- of wandeltocht met wat lekkers rechtstreeks van bij de boer!